Over deze peiling

Wilt u een steentje bijdragen aan een betere woon- en werkomgeving? Laat u graag weten, dat kan via Swipocratie, anoniem, hoe u denkt over lokale, actuele onderwerpen? Grijp dan nu uw kans. Denk en praat periodiek mee over onderwerpen die spelen in onze gemeenschap. Doe mee aan de raadplegingen van ‘Gemeenschap aan zet’ of maak deel uit van het raadgevend burgerpanel TipRondeVenen. U kunt u stem laten horen en actief gaan meedoen. Uw mening telt!

 ‘Gemeenschap aan zet’ wat is dat?

In De Ronde Venen  starten we op 1 februari ‘Gemeenschap aan zet’. Het  is een samenwerkingsverband tussen Toponderzoek, Swipocratie en Stichting Inwoners Voor Inwoners (IVI). Het doel is het creëren van een prettigere leefomgeving, nu en in de toekomst. Iedereen denkt en praat mee en daardoor krijgt de hele gemeenschap een stem De gemeenschap is dus aan zet’. wij willen de gemeenschap betrekken bij lokale onderwerpen  en vraagstukken: we laten de stem en de mening van het volk horen. 

De gemeenschap wie zijn dat?

Dat zijn niet alleen de inwoners, maar de gemeenschap bestaat uit zes verschillende groepen, die elk eigen belang heeft. De groepen zijn de lokale overheid, de ondernemers, Onderwijs & innovatie, vrijwilligers & Maatschappelijke organisaties, Media & Communicatie en uiteraard de inwoners. Via zoveel mogelijk kanalen (denk aan de lokale krant, e-mails, websites, sociale media, radio en televisie, etc.) dagen wij de gemeenschap uit om mee te doen aan raadplegingen over onderwerpen die van belang zijn voor de gemeenschap in De Ronde Venen. Hierbij zijn de begrippen representativiteit, onafhankelijkheid en transparantie  erg belangrijk. We proberen dan ook om alle doelgroepen te bereiken,  want alleen op die manier kunnen wij betrouwbare uitspraken doen.

Hoe werkt het precies? 

In 3 stappen willen we zoveel mogelijk doelgroepen bereiken, bevragenen en  betrekken bij actuele lokale onderwerpen en vraagstukken. De stappen zijn: peilen wat er leeft , raadplegen en met elkaar de dialoog aangaan (zie afbeelding). We gaan op een laagdrempelige manier via Swipocratie peilen wat er leeft.